Vijf extra cursussen

Wino Penris www.winopenris.nl en ikzelf zijn ervaren trainers en counsellors. Met onder andere intuïtieve ontwikkeling, healing, reading, leading, ademtechniek, Tantra, NLP, transactionele analyse, EFT, en Systemisch Werk (familieopstellingen) bestrijken we nagenoeg het gehele gebied van schaduw- en lichtwerk.

 

Twee aanvullende cursussen

De reis van de ziel

  Een inspirerende cursus over jouw unieke levensweg en plek in de wereld.
Deze cursus van vijf dinsdagavonden neemt je mee op een intieme ontdekkingsreis door de drie werelden van de ziel: de beneden-, midden- en de bovenwereld.  

De ziel is datgene wat jou uniek maakt; je essentie. Via de drie werelden leggen we contact met onze ziel. Welke krachten en invloeden zijn er waarmee je samen kunt werken, maar die jou ook tegen kunnen werken? Hoe leer je te luisteren naar wat de stem van je ziel je zegt? We doen dat met behulp van uitwisseling, reflectie, visualisatie en verschillende meditatietechnieken.

Jong of oud, het is nooit te laat om bezig te zijn met je  persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je meer plezier, bezieling en een dieper vertrouwen in het leven.

  De benedenwereld.
In de benedenwereld, ons onderbewustzijn, liggen onder meer onze herinneringen aan vorige levens en kindertijd opgeslagen. Binnen de veiligheid van de groep gaan we ontdekken wat ons tegenhoudt om onszelf te zijn en gaan we onze schaduwkanten met respect en liefde een plek geven en loslaten. Maar ook onze onbewuste talenten en vaardigheden worden zichtbaar. Het is een helingsproces dat verrassend en bevrijdend tegelijk werkt.

  De middenwereld.
Dit is de zichtbare en tastbare wereld waarin wij leven; het hier en nu. Het thema van de middenwereld is acceptatie en verbinding. Je accepteert je zelf en daarmee ook datgene wat niet te veranderen is, in harmonie met jezelf en je omgeving. We houden ons bezig met de praktische toepassing van onze vrijgekomen innerlijke kracht en onze verborgen gaven. Het regelmatig afstemmen op de aarde energie – het aarden of gronden – helpt je hierbij.

  De bovenwereld.
De bovenwereld is ons hoger bewustzijn. Het contact met het Hogere is een innerlijke ervaring, het kan ontstaan als niets dit contact blokkeert. Aandacht, stilte en eenvoud zijn daarvoor belangrijke voorwaarden. Door volledig in verbinding te zijn met je hogere Zelf en je onderbewuste en goed geworteld te zijn in het leven, kan je in je volle kracht staan. En je diepste wensen daadwerkelijk aantrekken en realiseren.

Chakra’s in het dagelijkse leven

Herken je dit: een gevoel van leeggezogen worden, overprikkeld raken, geen vat op je energie hebben? Aandacht voor je chakra’s – belangrijke energie knooppunten in je lichaam – verhoogt je zelfbewustzijn en maakt dat je geconcentreerder in het leven staat. Tijdens zeven woensdag avonden leer je werken met de zeven hoofdchakra’s. Bij het staartbeen ligt het eerste chakra, het wortel- of stuitchakra. Naar boven volgen het sacraal, zonnevlecht-, hart-, keel- en voorhoofdchakra. Op de kruin ligt het zevende chakra, het kruinchakra.

Je krijgt uitleg over de plaats in het lichaam, de kenmerken, de werking en de invloed op ons lichamelijk, emotioneel en spiritueel welbevinden. Door middel van visualisaties, meditatie en andere oefeningen leer je hoe je chakra’s in balans te brengen. Een “geopend” chakra uit zich in een betere gezondheid, meer eigenwaarde en een gevoel van veiligheid en stabiliteit.

Drie eenmalige cursussen

Keuzes maken en beslissingen nemen vanuit je intuïtie

Hoe doe jij dat belangrijke beslissingen nemen? Wanneer weet jij of iets voortkomt uit angst of dat het helder intuïtief weten is? In twee dagdelen onderzoeken wij deze vragen. Er is veel ruimte voor het delen van ervaringen, bezinning in de vorm van meditatie en andere oefeningen om helderheid te krijgen in je proces. Centraal staat het bekrachtigen en ondersteunen van de keuze die je gaat maken, dit in het licht van plezier en het creëren van nieuwe kansen.

Laat je stem klinken

In deze tweedaagse workshops laat je jouw stem op een natuurlijke manier klinken. Zonder woorden en zonder vaste melodie. 'As it is in heaven'. Je stem is een spiegel van je ziel. Ze onthult wat in je leeft. Klank heeft het vermogen om tot ons onderbewustzijn door te dringen en blokkades weg te nemen. Deze introductie workshops in stem expressie geef ik samen met Anja Boersma, die een opleiding stemexpressie bij Marius Engelbrechts heeft gevolgd.

Ruimte, balans en plezier in je relatie

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor stellen (MV, VV, MM), die al wat langer een relatie hebben. Je herkent het vast wel: na verloop van tijd is de spanning van de begintijd verdwenen. Daarvoor in de plaats komen sleur en vaste patronen. Dat is heel normaal en als je van elkaar houdt is het ook niet meteen een bedreiging voor de relatie. Maar het kan spannender en leuker. 

In deze workshop gaan we onderzoeken hoe je weer nieuwe energie kunt halen uit je relatie. En hoe je de intimiteit in je relatie kunt vergroten. We zullen speciale aandacht besteden aan de balans tussen geven en nemen. Juist in langdurige relaties is het belangrijk om een gezonde balans te ervaren tussen geven en nemen. 

Als die balans langdurig verstoord raakt, verstart de relatie. Op een speelse manier onderzoeken we jouw givingness (vermogen om te voelen wat een ander nodig heeft) en je havingness (vermogen om te ontvangen). Zelf genieten en ook de ander laten genieten staat voorop in deze tweedaagse.