Het vertrouwen in eigen mogelijkheden

Dit blok gaf een nieuwe dimensie door te kijken naar de energie tussen mensen, beter nog tussen harten. Moeilijke situaties werkelijk beleven en er naar kijken vanuit je hart, werkt voor mij alsof ik er een licht op kan laten schijnen. Dat maakt dat er niets vast blijft zitten of verduisterd blijft. Misschien is het allerbelangrijkste voor mij wel, dat ik voel hoe ik vanuit mijn hoofd naar beneden kan zakken, als het ware kan indalen in mijn hartgebied. Daarmee krijgt “je hart als werkkamer” betekenis voor me.Het  readen van de ander blijft een verrassende reis in het onbekende waarvan je de bestemming niet gekozen hebt, maar waarbij je samen met die ander wel ergens belandt. Iets dat voor hem of haar niet onbekend is, maar nog nooit zo belicht is. Het vertrouwen in eigen mogelijkheden groeit en dat maakt het proces minder hortend en stotend.

De heldere en eenvoudige aanwijzingen van Jellie - bijvoorbeeld doorademen - helpen om er goed bij te blijven en weer verder te gaan. Haar wijze van aanwezig zijn en opmerkingen, maken het een tintje lichter en eenvoudiger. Na afloop van de bijeenkomst gaan we anders, met nieuwe energie naar huis.

Jozien Vos

Verhuisd van Boven naar Beneden

September vorig jaar ben ik gestart met de cursus intuïtieve ontwikkeling bij Jellie Keuning. De cursus wordt gegeven in een groot gebouw vlakbij het station. Jellie vertelde bij de start van onze cursus dat er verbouwingsplannen zijn voor dit gebouw. Het plan is dat dit gebouw het eerste energieneutrale zal worden in Amersfoort. Het was dan ook geen verrassing toen wij recent moesten verhuizen van een mooie lichte kamer boven naar de kelder beneden. Een donkere ruimte met weinig ramen maar…. Lekker koel in de zomer én veel rustiger en met minder afleiding dan in de ruimte boven.Jellie heeft het uiterlijk van de ruimte aangepast zodat er een sfeer heerst die beter past bij de training.Het letterlijk in de kelder zitten is van invloed op hoe we oefenen. Het lijkt of het makkelijker wordt te verdiepen en bij de kern te komen. Een mooie afsluiting van een jaar intuïtieve ontwikkeling.

Anita de Bruijne

Voor mij was het voelbaar als een betere balans tussen denken en voelen.

Voordat ik aan de cursus Intuïtieve Ontwikkeling begon, had ik natuurlijk wel eens van Intuïtie gehoord, maar pas op de cursus heb ik geleerd er echt mee te werken. Voor mij was het voelbaar als een betere balans tussen denken en voelen. Met behulp van allerlei oefeningen leer je steeds meer in het moment van nu te zijn. Dat betekent dat je niet voortdurend “ in je hoofd zit” of op alles wat je voelt en ziet een etiket plakt. Ontspannen aandacht voor jezelf en tegelijkertijd open blijven voor wat er om je heen gaande is. Zorgen dat je in je eigen kracht blijft en je energie helder houdt. Voor mij was het vooral  een groei van het vertrouwen, dat datgene wat intuïtief binnenkomt,goed is. Dat is met name van belang als je in de twee vervolgcursussen (healing en reading) energie gaat sturen en waarnemen. Bij het aftasten van het energieveld komt een ander soort intelligentie kijken dan wat je normaal gewend bent. Heel inspirerend en ondersteunend is daarbij de begeleiding van Jellie, die ieder in zijn waarde laat, maar tegelijkertijd precies zegt waar het om draait. Haar rol is bepalend voor de hoge kwaliteit van de cursus en daarmee voor het functioneren van de groep.

Na de drie cursussen kan ik zeggen dat ik in het dagelijkse leven beter in balans ben, allerlei zaken makkelijker kan loslaten en ik beter in mijn eigen kracht kan blijven staan.

Willem Jongmans

De cursus bevalt me uitstekend

De cursus bevalt me uitstekend en dat is absoluut mede te danken aan de persoon die deze cursus geeft :Jellie Keuning. Zij komt op mij zeer overtuigend en integer over en wat voor mij persoonlijk heel belangrijk is ,ze staat met beide benen op de grond. Daar waar nodig, geeft ze ook persoonlijk begeleiding zonder autoritair te zijn. Ze reikt je handvatten aan waardoor jezelf meer inzicht krijgt in de situatie zoals die zich op dit moment voordoet.


Een warme persoonlijkheid die niet schuwt kritisch, doch zonder te veroordelen, de dingen  te benoemen.

Trudie Segers

Ze spreekt niet vanuit theorie

Een goede docent enthousiasmeert, neemt je bij de hand op nieuwe paden en laat je toch zo veel mogelijk zelfstandig verder gaan. Jellie Keuning is zo'n docente; ik (wij) hebben op fantastische wijze les gehad van deze integere, ervaren, daadkrachtige lerares. Zij spreekt niet vanuit theorie, zij heeft alles wat ze ons heeft bijgebracht zelf ervaren, ze spreekt en doet vanuit de 'realiteit". Ze is echt.

Joan Botman

Ik voel mij weerbaarder geworden

Ik geniet van iedere les intuïtieve ontwikkeling bij Jellie. Iedere keer geven deze lessen mij een gevoel van thuiskomen bij mezelf, geraakt worden en mij gezien voelen. In een betrouwbare en respectvolle sfeer, leer ik, met beide benen stevig op de grond, mijn intuïtie en mijn spiritualiteit te verdiepen en te vergroten en daardoor mijn levensvisie te verrijken. Ik voel mij weerbaarder geworden en mijn gevoel van eigen identiteit is versterkt.

Els van der Meijden

Jellie verstaat de kunst om met respect en liefdevol te spiegelen

Op de informatie avond ontmoette ik Jellie voor de eerste keer en ik werd getroffen door haar authenticiteit. Vanaf dat moment wist ik, dat ik deel zou gaan nemen aan de inspirerende opleiding Intuïtieve Ontwikkeling/Energetisch Therapeut. Jellie verstaat de kunst om met respect en liefdevol te spiegelen en mij juist die dingen terug te geven die ik nodig heb om te groeien.

Beppie Wijnties

Jouw manier van lesgeven is liefdevol en prikkelend

De lessen worden door Jellie op zo’n manier gegeven, dat ik in beweging wordt gezet om mijzelf te ontdekken. Het brengt me bij mijn (intuïtieve) kwaliteiten en mijn kracht, doordat mijn persoonlijke energie voelbaar en zichtbaar wordt. Dit stelt mij in staat om te gaan stralen, zowel innerlijk als in relatie tot de ander: de ontdekking van mijn verborgen innerlijke juweel!

Jouw manier van lesgeven is liefdevol en prikkelend (soms confronterend) tegelijk, waardoor er meer inzicht kan ontstaan in diegene die ik ben en wat ik als therapeut kan betekenen.

Els van Drie